شمارش معکوس براي بازگشايي مدارس آغاز شده و دانشآموزان در کمتر از ۱۰ روز ديگر راهي مدارس ميشوند، اما قيمتهاي نجومي موجب شده تا صداي هياهوي خريد لوازمالتحرير، کيف و ... شنيده نشود.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از «
جهانبين نيوز»، دانشآموزان کم کم در حال آماده شدن براي ورود به سال تحصيلي جديد هستند، اما بهنظر ميرسد هنوز جنب و جوشي در بازار وجود ندارد و کسبه نيز از اين بابت نگرانند.
اگر سري به بازار بزنيد، از ديدن قيمتهاي نجومي لوازمالتحرير، کيف، کفش، روپوش مدارس، دود از سرتان بلند ميشود، والدين با ترديد پاي در فروشگاههاي عرضه کننده اين اقلام ميگذارند و تلاش ميکنند تا وسايل ضروري فرزندان را در سبد خريد جاي دهند.
باز هم در آستانه بازگشايي مدارس شاهد وضعيت نابسامان بازار و قيمتهاي نجومي هستيم، انتظار ميرفت بعد از دوران شوم
کرونا و حضوري شدن مدارس رونق به کسب و کار صنوف فعال در اين حوزه بازگردد، اما باوجود اينکه زمان زيادي تا بازگشايي مدارس باقي نمانده است، بازار در رکود به سر ميبرد.
والديني که با قيمتهاي نجومي توان خريد اقلام مورد نياز براي فرزندشان را در اين شرايط اقتصادي ندارند، در آستانه بازگشايي مدرسه شرمنده شدهاند و اي کاش اين افزايش قيمتها متناسب با افزايش حقوق و دستمزد کارگران بود.
کاهش قدرت خريد مردم براي خريد لوازمالتحرير
رئيس اتحاديه لوازمالتحرير شهرکرد در گفتوگو با«
جهانبين نيوز»،با بيان اينکه کمتر از ۱۰ روز ديگر شاهد بازگشايي مدارس و آغاز سال تحصيلي جديد هستيم، اظهار کرد: اما هنوز شاهد جنب و جوش در بازار براي خريد لوازمالتحرير نيستيم.
سيد مسعود مرتضوي با اشاره به اينکه هر ساله از ۱۰ شهريور والدين براي خريد لوازمالتحرير اقدام ميکردند، گفت: اما هنوز استقبال چنداني براي خريد لوازمالتحرير صورت نگرفته است، پيشبيني ميشود در روزهاي آينده مراجعات آغاز شود.
وي بيان کرد: در سالجاري شاهد افزايش ۱۰ تا ۴۰ درصدي قيمت لوازمالتحرير در بازار هستيم که اين افزايش مرسوم است، اما بايد به اين نکته توجه داشت که قيمت لوازمالتحرير در سالهاي گذشته افزايش چشمگير داشت.
مرتضوي با تاکيد بر اينکه افزايش قيمت لوازمالتحرير در سالهاي گذشته موجب شد تا قدرت خريد مردم کاهش پيدا کند، عنوان کرد: والدين اگر در سالهاي گذشته حداقل ۱۰ دفتر مشق براي فرزند خود خريداري ميکردند، اکنون به خريد ۲ يا ۳ دفتر مشق اکتفا ميکنند تا در اين حوزه صرفهجويي کنند.
رئيس اتحاديه لوازمالتحرير شهرکرد با اشاره به اينکه صنف لوازمالتحرير فروشان در ايام کرونا دچار آسيبهاي جبرانناپذيري شدند، خاطرنشان کرد: با تعطيلي مدارس و تعطيلي بازار اين صنف به شدت دچار آسيب شدند و حدود ۲۰ نفر از کسبه فعال در اين شغل در شهرکرد مجبور به تعطيلي واحد صنفي و تغيير شغل شدند.
وي در پايان تاکيد کرد: والدين براي تهيه حداقل لوازمالتحرير مورد نياز براي يک دانشآموز پايه اول دبستان بايد بين ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هزينه کنند، خريد لوازمالتحرير براي يک کودک پيش دبستاني حداقل حدود يک ميليون تومان هزينه در بر دارد.
افزايش ۶۰ درصدي قيمت کيف و کفش مدارس
رئيس اتحاديه کيف و کفش شهرکرد در گفتگو با «
جهانبين نيوز»، با اشاره به اينکه اکنون در آستانه سال تحصيلي جديد قرار داريم، اظهار کرد: بازار کيف و کفش در آستانه بازگشايي مدارس همچنان کساد است.
ابوذر اميدي با بيان اينکه قيمت کيف و کفش نسبت به سال گذشته با افزايش ۶۰ درصدي مواجه شده است، گفت: در سال گذشته والدين با حداقل هزينه ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان ميتوانستند براي فرزند خود کولهپشتي تهيه کنند، اما اکنون ارزانترين کولهپشتي موجود در بازار بين ۸۵۰ تا ۹۰۰ هزار تومان است.
وي با تاکيد بر اينکه قدرت خريد مردم کاهش پيدا کرده است، خاطرنشان کرد: بسياري از خانوادهها توان خريد کيف و کفش براي فرزندشان ندارند، خريد يک جفت کفش مردانه چرمي حداقل يک ميليون و ۲۰۰ هزار هزينه ميطلبد.
اميدي در پايان عنوان کرد: دانشآموزاني که توان خريد کيف و کفش را ندارند، به تعمير کيف و کفش سال گذشته خود روي آرودهاند.
آغاز طرح نظارتي ويژه بازگشايي مدارس
سرپرست ادارهکل تعزيرات حکومتي استان چهار محال و بختياري با اشاره به آغاز طرح نظارتي ويژه بازگشايي مدارس از ابتداي شهريور ماه، اظهار کرد: در راستاي افزايش تقاضا براي خريد اقلام مورد نياز دانشآموزان از قبيل لوازمالتحرير، لباس، کيف، کفش و همچنين هزينه مربوط به سرويس مدارس گشتهاي مشترک با حضور رؤساي شعب گشت سيار تعزيرات حکومتي به همراهي بازرسان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف روانه بازار ميشوند.
سعيد فلاح افزود: اين طرح نظارتي با هماهنگي ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليد کنندگان پيرامون افزايش احتمالي ورود و عرضه قاچاق نوشت افزار و تشديد نظارت بر تأمين و توزيع آن در آستانه بازگشايي مدارس تا ۱۵ مهر ماه ادامه دارد.
به گزارش«
جهانبين نيوز»، طبق گفته عضو اتحاديه توليد و صادرات پوشاک ايران حداقل قيمت روپوش و شلوار مدارس دوره دبستان براي پسران ۵۵۰ هزار تومان و براي دختران ۶۰۰ هزار تومان است.
يک حساب سرانگشتي نشان ميدهد که والدين براي خريد لوازم مورد نياز فرزندشان شامل لوازمالتحرير، روپوش، کيف و کفش براي سال تحصيلي بايد حداقل سه ميليون تومان هزينه پرداخت کنند.
حال تصور کنيد که يک خانواده دو و يا سه فرزند محصل داشته باشد که اين هزينهها سر به فلک ميکشد، البته بايد در نظر گرفت که والدين بايد هزينههايي نيز براي شهريه مدرسه، سرويس و کتب درسي نيز پرداخت کنند.
عدالت آموزشي حکم ميکند که دولت نظارت بيشتري بر قيمتگذاري اقلام مورد نياز دانشآموزان در آستانه سال تحصيلي داشته باشد تا تمامي خانوارها بتوانند حداقلها را براي حضور فرزندشان در مدرسه فراهم کنند.
همواره در اواخر شهريورماه نمايشگاههاي عرضه لوازمالتحرير، کيف و کفش و روپوش مدارس در استانها برگزار ميشد تا والدين بتوانند با قيمت مناسبتري اقلام مورد نياز فرزندشان را تهيه کنند.